Takaisin tuloksiin
Focaccia-leipä
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
Taikina
15 g hiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
8 dl vehnäjauhoja
Täyte
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl rosmariinia – tuoretta silputtua tai kuivattua
1½ tl suolaa
Esivalmistelut
65 minuuttiaValmistus
30 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Liota hiiva Sekoituskauhalla kädenlämpöiseen veteen Junior Vatkauskulhossa 3 l ja lisää suola.
- Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Nosta taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
- Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Nosta Silikonivuoka Suorakulmainen kylmälle ritilälle.
- Vaivaa taikinaa hetki ja levitä se vuokaan.
- Paina taikinaan sormilla kuusi reikää ja voitele leipä öljyllä. Levitä päälle rosmariinia ja suolaa.
- Paista uunin keskitasolla noin 30 min 200 asteessa.
- Anna focaccia-leivän jäähtyä noin 10 min, ennen kuin irrotat sen vuoasta ja tarjoilet lämpimänä esimerkiksi lasagnen tai tapasten kanssa.