Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Alkuruoat
Takaisin tuloksiin

Focaccia-leipä

  • Tupperware Focaccia-leipä

Valmistus

Valmistusaineet

  • 4 henkilölle

Taikina

15 g hiivaa

½ tl suolaa

2 dl haaleaa vettä

8 dl vehnäjauhoja

Täyte

2 rkl oliiviöljyä

2 rkl rosmariinia – tuoretta silputtua tai kuivattua

1½ tl suolaa 

Esivalmistelut

65 minuuttia

Valmistus

30 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. Liota hiiva Sekoituskauhalla kädenlämpöiseen veteen Junior Vatkauskulhossa 3 l ja lisää suola.
  2. Lisää jauhot vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Nosta taikina kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi.
  3. Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Nosta Silikonivuoka Suorakulmainen kylmälle ritilälle.
  4. Vaivaa taikinaa hetki ja levitä se vuokaan.
  5. Paina taikinaan sormilla kuusi reikää ja voitele leipä öljyllä. Levitä päälle rosmariinia ja suolaa.
  6. Paista uunin keskitasolla noin 30 min 200 asteessa.
  7. Anna focaccia-leivän jäähtyä noin 10 min, ennen kuin irrotat sen vuoasta ja tarjoilet lämpimänä esimerkiksi lasagnen tai tapasten kanssa.  
Top