Takaisin tuloksiin
Mini Hämähäkkipizzat
Valmistus
Valmistusaineet
- 8 henkilölle
15 g tuorehiivaa
1,25 dl vettä
3,3 dl vehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl sokeria
3 rkl tomaattikastiketta
60 g raastettua mozzarellajuustoa
24 mustaa kivetöntä oliivia
Esivalmistelut
60 minuuttiaValmistus
25 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Mittaa 1 dl kylmää ja 0,25 dl kiehuvaa vettä Junior Vatkauskulhoon 3 l ja liota hiiva veteen Kaapimella sekoittaen.
- Lisää joukkoon jauhot, suola sekä sokeri ja sekoita. Vaivaa taikinaa niin kauan, että se irtoaa kulhosta. Lisää tarvittaessa jauhoja. Peitä kulho liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin 30 min.
- Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
- Vaivaa taikinaa kevyesti ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Muotoile taikinapaloista halkaisijaltaan noin 6-7 cm mittaisia levyjä ja nosta ne Silikoni Reunukselliselle Leivinalustalle (joka on nostettu kylmälle uuniritilälle).
- Levitä jokaiselle pizzalle hieman tomaattikastiketta ja mozzarellajuustoa.
- Halkaise kahdeksan oliivia pitkittäin, niin että saat tehtyä niistä hämähäkkien keskiosat. Halkaise kahdeksan oliivia poikittain, niin että saat tehtyä niistä hämähäkkien päät. Asettele oliivit pizzojen päälle ja leikkaa jokaisen pizzan päälle vielä yksi oliivi siivuiksi, niin että teet siivuista hämähäkkien jalat.
- Paista pizzoja uunissa noin 25 min ja anna tekeytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.