Takaisin tuloksiin
Perunapizza
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
Taikina
- 20 g tuorehiivaa
- 1,25 dl kädenlämpöistä vettä (30° C)
- 1 rkl oliiviöljyä
- Ripaus sokeria
- 3,3 dl vehnäjauhoja
- ½ tl suolaa
Täyte
- 400 g keitettyjä, kylmiä perunoita
- ½ dl kuohukermaa
- 1 rosmariinin oksa
- Suolaa ja pippuria
- 1 kokonainen mozzarellapallo (n. 125 g)
- 40 g raastettua parmesaanijuustoa
- 10 kivetöntä oliivia
Esivalmistelut
40 minuuttiaValmistus
30 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Sekoita Junior Vatkauskulhossa 3 l hiiva, vesi, oliiviöljy ja sokeri. Anna vetäytyä 10 minuuttia.
- Lisää jauhot sekä suola ja alusta taikina tasaiseksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Leikkaa perunat viipaleiksi.
- Laita uuni päälle 250 asteeseen.
- Ripottele UltraPro Suorakulmaisen kanteen jauhoja.
- Kauli taikinasta hieman kantta isompi pizzapohja. Nosta taikina kannelle ja taita pizzapohjalle reunat koko kannen ympäri.
- Kaada taikinan päälle kermaa ja ripottele päälle silputtua rosmariinia, suolaa ja pippuria. Levitä tämän jälkeen pizzalle perunaviipaleet, viipaloitu mozzarellajuusto, parmesaaniraaste sekä ohueksi viipaloidut oliivit.
- Nosta UltraPro™ Suorakulmaisen 3,3 l astia kannen päälle ja paista uunissa 25 minuuttia. Nosta astia pois kannen päältä ja jatka paistamista vielä 5 minuuttia.
30 min 250° C:ssa