Takaisin tuloksiin
Sitruunaruoho-Fenkoli Lohi
Valmistus
Valmistusaineet
- 2 henkilölle
350 g fenkolia
3 cm tuoretta inkiväärinjuurta
3 rkl soijakastiketta
2 rkl oliiviöljyä
250 g nahatonta, ruodotonta lohta
2 lyhyttä puuvarrastikkua tai 1 oksa sitruunaruohoa
3 rkl seesamsiemeniä
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
14 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Puhdista fenkoli ja poista kanta U-series Yleisveitsellä, viipaloi fenkoli MandoChefillä (paksuustaso 2-3). Laita Micro Urban astiaan 400 ml (4 dl) kylmää vettä, laita fenkoliviipaleet Micro Urban lävikköön ja laita lävikkö astian päälle. Laita kansi päälle ja valmista mikroaaltouunissa 10 minuuttia 900 watin teholla.
- Kuori inkivääri ja silppua se hyvin Yrttileikkurissa. Lisää soijakastike ja oliiviöljy ja sekoita hyvin. Leikkaa lohi suuriksi paloiksi ja kaada lohipalojen päälle marinadi Yrttileikkurista.
- Laita lohipalat puuvartaisiin (tai puolita sitruunaruoho ja käytä niitä vartaina). Pyöritä vartaat seesamsiemenissä ja laita ne alimpaan Micro Urban lävikköön. Pinoa läviköt, laita kansi päälle ja valmista mikroaaltouunissa 3-4 minuuttia 600 watin teholla. Anna tekeytyä 5 minuuttia ennen tarjoilua.
- Lisäkkeeksi voit keittää helposti riisiä Micro Urbanissa, käytä kantta ja riisin keittämiseen tarkoitettua sisäosaa.