Takaisin tuloksiin
Banaanileipä
Valmistus
Valmistusaineet
- 6 henkilölle
3 banaania, kuorittuja
1 banaani (koristeluun)
1,25 dl jogurttia
2 kananmunaa (keskikokoista)
1,25 dl hunajaa
4 rkl öljyä
5,5 dl tattarijauhoja tai -hiutaleita
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 dl fariinisokeria
20 g pehmeää voita
2 tl tattarijauhoja tai -hiutaleita
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
60 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
- Lämmitä uuni 170 asteeseen.
- Sekoita banaanit, jogurtti, kananmunat, hunaja ja öljy ExtraChefillä, jossa teräosa.
- Sekoita tattarijauhot/hiutaleet, leivinjauhe, ruokasooda ja fariinisokeri Junior Vatkauskulhossa 3 l.
- Kaavi Kaapimella ExtraChefin sisältö Junior Vatkauskulhoon ja sekoita.
- Voitele UltraPro Cocotte 1,8 l voilla ja leivitä vuoka 2 teelusikallisella tattarijauhoja/hiutaleita.
- Kaada taikina UltraPro Cocotteen.
- Kuori koristeluun tarkoitettu banaani ja leikkaa se siivuiksi. Asettele banaanisiivut taikianan keskelle. Laita kansi päälle ja paista uunissa 30 minuuttia. Poista kansi ja jatka paistamista vielä 20- 30 minuuttia.
- Anna leivän tekeytyä vuoassa 15 min, ennen kuin kumoat sen vuoasta. Anna leivän jäähtyä kokonaan, ennen kuin leikkaat siitä viipaleita.