Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Takaisin tuloksiin

Olutleipä

  • Tupperware Olutleipä

Valmistus

Valmistusaineet

  • 6 henkilölle

10 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl suolaa

150 g auringonkukan-siemeniä

5 dl olutta

15 g voita + 1 rkl vehnäjauhoja

1 rkl vettä

Esivalmistelut

5 minuuttia

Valmistus

60 minuuttia

Vaikeusaste

Helppo




Valmistus

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe Maxi Vatkaus-kulhossa 7,5 l. Lisää suola, auringonkukansiemenet ja olut, sekoita Kaapimella yhtenäiseksi, joustavaksi taikinaksi.
  3. Voitele UltraPro Cocotten 1,8 l sisäpinta voilla ja sirottele päälle 1 rkl vehnäjauhoja.
  4. Kaada taikina vuokaan ja pirskota 1 rkl vettä päälle. 
  5. Laita vuoka kylmälle uunipellille/ritilälle, laita kansi päälle ja paista n. 45 minuuttia. Poista kansi ja paista lisää n. 15 minuuttia. 
  6. Poista leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä uuniritilän päällä.
Top