Takaisin tuloksiin
Olutleipä
Valmistus
Valmistusaineet
- 6 henkilölle
10 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
150 g auringonkukan-siemeniä
5 dl olutta
15 g voita + 1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
Esivalmistelut
5 minuuttiaValmistus
60 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
- Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe Maxi Vatkaus-kulhossa 7,5 l. Lisää suola, auringonkukansiemenet ja olut, sekoita Kaapimella yhtenäiseksi, joustavaksi taikinaksi.
- Voitele UltraPro Cocotten 1,8 l sisäpinta voilla ja sirottele päälle 1 rkl vehnäjauhoja.
- Kaada taikina vuokaan ja pirskota 1 rkl vettä päälle.
- Laita vuoka kylmälle uunipellille/ritilälle, laita kansi päälle ja paista n. 45 minuuttia. Poista kansi ja paista lisää n. 15 minuuttia.
- Poista leipä vuoasta ja anna sen jäähtyä uuniritilän päällä.