Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Kakut
Takaisin tuloksiin

Tiikerikakku

  • Tupperware Tiikerikakku

Valmistus

Valmistusaineet

  • 8 henkilölle

125 g tummaa suklaata + 15 ml vettä

200 g valkosuklaata + 25 ml vettä

125 g pehmeää voita

1,1 dl sokeria

3 kananmunaa, joissa valkuaiset on erotettu keltuaisista

0,5 dl maitoa

3,75 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Ripaus suolaa

Esivalmistelut

15 minuuttia

Valmistus

45 minuuttia

Vaikeusaste

Keskivaikea




Valmistus

  1. Laita uuni päälle 180 asteeseen.
  2. Sulata suklaat erikseen mikroaaltouunissa MicroCook Kannussa 1 l ja lisää kumpaankin suklaaseen vesi. Mittaa sokeri, pehmeä voi ja keltuaiset Eazy Mittamariin 2 l ja vatkaa ne Vispilällä vaaleaksi vaahdoksi. 
  3. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää maito ja jauhot keltuaisvaahtoon Sekoituskauhalla.
  4. Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi Eazy Pikkumarissa 1,25 l(käytä Speedy Chefin II kantta) ja yhdistä valkuaisvaahto taikinan kanssa Eazy Mittamarissa 2 l.
  5. Kaada puolet taikinasta valkosuklaan joukkoon ja loput taikinasta tumman suklaan joukkoon. 
  6. Laita UltraPro Cocotte 1,8 l kylmälle uuniritilälle ja kaada taikinoita vuokaan vuorotellen, niin että värit sekoittuvat.
  7. Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 25 min kansi vuoan päällä ja 20-30 min ilman kantta. Kumoa kakku vuoasta, kun se on jäähtynyt. 

* Tumma suklaa: 1 min ja valkosuklaa: 1 min mikroaaltouunissa 750 watin teholla

Top