Takaisin tuloksiin
Tiikerikakku
Valmistus
Valmistusaineet
- 8 henkilölle
125 g tummaa suklaata + 15 ml vettä
200 g valkosuklaata + 25 ml vettä
125 g pehmeää voita
1,1 dl sokeria
3 kananmunaa, joissa valkuaiset on erotettu keltuaisista
0,5 dl maitoa
3,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Ripaus suolaa
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
45 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Laita uuni päälle 180 asteeseen.
- Sulata suklaat erikseen mikroaaltouunissa MicroCook Kannussa 1 l ja lisää kumpaankin suklaaseen vesi. Mittaa sokeri, pehmeä voi ja keltuaiset Eazy Mittamariin 2 l ja vatkaa ne Vispilällä vaaleaksi vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää maito ja jauhot keltuaisvaahtoon Sekoituskauhalla.
- Vatkaa valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi Eazy Pikkumarissa 1,25 l(käytä Speedy Chefin II kantta) ja yhdistä valkuaisvaahto taikinan kanssa Eazy Mittamarissa 2 l.
- Kaada puolet taikinasta valkosuklaan joukkoon ja loput taikinasta tumman suklaan joukkoon.
- Laita UltraPro Cocotte 1,8 l kylmälle uuniritilälle ja kaada taikinoita vuokaan vuorotellen, niin että värit sekoittuvat.
- Paista kakkua esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 25 min kansi vuoan päällä ja 20-30 min ilman kantta. Kumoa kakku vuoasta, kun se on jäähtynyt.
* Tumma suklaa: 1 min ja valkosuklaa: 1 min mikroaaltouunissa 750 watin teholla