Perinteinen suklaakakku
Valmistus
Valmistusaineet
- 6 henkilölle
- 125 g tummaa suklaata
- 125 g pehmeää voita
- 1½ dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 dl venäjauhoja
- 1 tl soodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- Kuorrute:
- 200 g suklaata
- 1 rkl maitoa
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
15 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
Leikkaa suklaa ja voi tasakokoisiksi paloiksi U-series Kokkiveitsellä ja laita MicroCook Pyöreään 1,5 l. Laita kansi päälle ja sulata 2 minuuttia 600 watin teholla.
Poista astia pois mikrouunista ja sekoita seos tasaiseksi Kaapimella. Lisää sokeri ja sen jälkeen kananmunat.
Sekoita vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe Vatkauskulhossa 4,5 l ja lisää taikinan joukkoon vähän kerrallaan, kunnes koostumus on tasainen.
Paista ilman kantta 7–8 minuuttia 600 watin teholla. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Jatka kypsennystä tarvittaessa lyhyissä jaksoissa.
Ota astia pois mikrouunista ja anna jäähtyä 10 minuuttia, ennen sen poistamista astiasta. Irrota tarvittaessa reunoista Kaapimen avulla. Kumoa kakku lautaselle.
Kuorrute: Pese ja kuivaa MicroCook Pyöreä 1,5 l. Leikkaa suklaa tasakokoisiksi paloiksi U-series Kokkiveitsellä ja laita suklaapalat MicroCook Pyöreään 1,5 l. Kaada maito päälle, kääntele Kaapimella ja laita kansi päälle. Valmista mikrouunissa 2½ minuuttia 600 watin teholla.
Levitä suklaakuorrute jäähtyneen kakun päälle Silikonilastalla.