Takaisin tuloksiin
Kanelipullat
Valmistus
Valmistusaineet
- 6 henkilölle
1,5 dl lämmintä maitoa
2 veitsenkärjellistä suolaa
20 g hiivaa
5,25 dl vehnäjauhoja
0,45 dl sokeria
60 g sulatettua voita
Täyte:
2 rkl fariini- tai ruokosokeria
1 rkl jauhettua kanelia
2-4 rkl pehmeää voita
Kuorrute:
120 g tomusokeria
1 tl pehmeää voita
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
60 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Sulata voi mikroaaltouunissa 1 min 30 s 600 watin teholla ja anna jäähtyä. Lämmitä myös maito mikroaaltouunissa 1 min 30 s 600 watin teholla. Kaada maito Vatkauskulhoon, lisää suola ja hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on täysin liuennut. Lisää vehnäjauhot, sokeri ja jäähtynyt voisula.
- Sekoita taikina sähkövatkaimella alimmalla nopeudella, kunnes taikina on yhtenäistä. Laita kansi päälle ja anna kohota kaksinkertaiseksi (n. 20 min). Sekoita fariinisokeri ja kaneli keskenään. Kaada taikina jauhotetulle Leivinalustalle ja vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa.
- Kauli taikina Yleiskaulimella 30 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Levitä voi taikinan päälle.
- Sirottele päälle fariinisokeri-kaneli sekoitus. Kääri taikinalevy rullalle.
- Leikkaa U-series Sahalaitaisella Yleisveitsellä rullasta 12 palaa á 2,5 cm. Laita palat MicroPro Grilliin, jätä pieni väli palojen ympärille.
- Laita kansi päälle korkeaan asentoon ja anna kanelipalojen kohota lämpimässä paikassa n. 15 minuuttia. Paista mikroaaltouunissa 16 min 600 watin teholla. Mikäli haluat nauttia kanelipalat kuorrutteen kanssa, sekoita kuorrutteen valmistusaineet.
- Kaada kuorrute kanelipalojen päälle ja tarjoile lämpiminä.