Takaisin tuloksiin
Sushi-Pallot
Valmistus
Valmistusaineet
- 3 henkilölle
230 g sushiriisiä
4 dl kylmää vettä
3 rkl riisiviinietikkaa
½ tl suolaa
1 tl sokeria
125 g kurkkua
75 g lohta – erityisesti sushin valmistukseen
1 tl auringonkukkaöljyä
100 g seesaminsiemeniä
Wasabia ja soijakastiketta tarjoiluun
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
14 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
- Huuhtele riisi huolellisesti juoksevan kylmän veden alla ennen valmistusta. Valuta vesi pois ja kaada riisi Suureen EasyRiceen. Lisää 4 dl kylmää vettä ja laita kansi päälle. Valmista mikroaaltouunissa 13-14 minuuttia 600 watin teholla. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
- Sekoita etikka, suola ja sokeri Satelliitti Jälkiruokakulhossa 3 dl ja kaada riisin päälle ja sekoita Pienellä Kaapimella. Laita kansi päälle ja anna riisin jäähtyä huoneenlämmössä.
- Kuori kurkku, poista siemenet ja leikkaa samankokoisiksi kuutioiksi. Leikkaa lohi U-series Yleisveitsellä kuutioiksi.
- Voitele Pullasudilla Surprise Partyn pyöreän muotin sisäpuoli kevyesti auringonkukkaöljyllä. Täytä muotti riisillä ja kiinnitä sininen reunus paikoilleen ja paina ”kansiosalla” kolo riisiin ja täytä kolo kurkku- ja lohikuutioilla. Lisää ohut kerros riisiä päälle. Ota sushipallo pois muotista pyöritä se seesaminsiemenissä. Tee sama 5 kertaa, (muottia ei tarvitse voidella välillä.).
- Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.
- Tarjoile wasabin ja soijakastikkeen kanssa.