Juustopallot
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- 70 g juustoa (emmentalia, parmesaania...)
- 180 ml vettä
- 60 g voita
- 2 ml suolaa
- 100 g vehnäjauhoja
- 3 keskikokoista kananmunaa
- Munaseos voiteluun: 1 munankeltuainen ja 15 ml vettä (±1 rkl
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
29 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Lämmitä uuni 210 asteeseen
-
Raasta juusto Grate N Store™ -raastimella.
-
Kaada vesi MicroCook Kannuun 1 l. Lisää voi ja suola. Laita kansi ”avoimeen asentoon” ja kuumenna seosta mikroaaltouunissa 4 minuuttia 600 watin teholla. Lisää jauhot heti ja sekoita voimakkaasti kaapimella tasaiseksi taikinaksi, joka ei tartu kannuun. Lisää kananmunat yksitellen samalla sekoittaen. Lisää seuraava muna vasta, kun edellinen on sekoittunut kokonaan taikinaan. Kääntele puolet juustoraasteesta taikinaan
-
Laita Silikoni reunuksellinen Leivinalusta kylmälle uuniritilälle. Aseta pyöreäreikäinen suutinosa Pursottimeen ja täytä pussi taikinalla. Tee pieniä pyöreitä palloja, jotka ovat samankokoisia kuin pellillä olevat ympyrät.
-
Tasoita juustopalloja hieman munaseokseen kastetulla haarukalla ja ripottele päälle loput juustoraasteesta.
-
Paista 25 minuuttia
-
Juustopallot voi tarjota sellaisenaan, alkupalana tai tuorejuustolla tai guacamolella täytettynä.