Broilerinrinta Sous Vide
Valmistus
Valmistusaineet
2 henkilölle
- 500 ml vettä
- 30 ml suolaa
- 15 ml sokeria
- 2 2 luutonta ja nahatonta broilerinrintaa (kumpikin n. ±170 g)
- 2 2 valkosipulinkynttä puristettuina
- Pippuria maun mukaan
- 1 sitruuna, kuorittu
- 4 oksaa tuoretta rosmariinia (ilman vartta)
- 15 ml oliiviöljyä (ja lisää ruskistamiseen) (±1 rkl)
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
100 minuuttiaTekeytymisaika
45 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Sekoita, vesi, suola ja sokeri Ultimate Silikonipussissa 1,8 l tai 2,9 l. Sekoita aineksia, kunnes sokeri ja suola ovat liuenneet. Lisää broileri, sulje pussi ja laita jääkaappiin 45 minuutiksi.
-
Säädä sillä välin sous vide -laitteeseen 63,5 ºC. Varmista, että pussi sopii käytettävän kattilan sivuille, mikä estää pussia kellumasta kypsennyksen aikana.
-
Valuta neste broilerin rintapaloista. Taputtele ne kuiviksi pyyhkeellä. Huuhtele silikonipussi ja kuivaa se huolellisesti.
-
Hiero hienonnettua valkosipulia broilerinrintojen molemmille puolille ja mausta pippurilla. Aseta sitruunaviipaleet broilerinrintojen molemmille puolille ja laita ne sen jälkeen puhtaaseen Ultimate Silikonipussiin 1,8 l tai 2,9 l.
-
Laita rosmariini ja oliiviöljy silikonipussiin. Sulje pussi huolellisesti puristamalla samalla mahdollisimman paljon ylimääräistä ilmaa pois ennen valmistusta. Tämä estää veden pääsyn pussiin.
-
Laita silikonipussi vesihauteeseen ja aseta ajastimeen 1 tunti ja 30
-
Kuumenna muutama minuutti ennen ajan umpeutumista pieni määrä öljyä paistinpannussa keskilämmöllä. Paista broileria, kunnes se on ruskistunut molemmilta puolilta, n. 3–5 minuuttia.