Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Juomat
Takaisin tuloksiin

Säilötyt Tomaatit

  • Tupperware Säilötyt Tomaatit

Valmistus

Valmistusaineet

10 henkilölle

  • 1.8 kg  luumutomaatteja* ilman siemeniä
  • 1/2 sipuli kuorittuna (n. 75 g)
  • 30 g tuoretta tilliä
  • 4  kokonaista maustepippuria
  • 4  laakerinlehteä
  • 2 kuorittua valkosipulinkynttä
  • Liemi
  • 1.5 l vettä
  • 55 g sokeria
  • 75 g karkeaa merisuolaa (n. 4 tl)
  • 1.75 dl etikkaa (happopitoisuus 7 %)

Esivalmistelut

10 minuuttia

Valmistus

10 minuuttia

Tekeytymisaika

10 minuuttia

Vaikeusaste

Helppo




Valmistus

  1.  Pese tomaatit ja sipuli.

  2.  Poista tomaateista siemenet. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.

  3.  Laita sipuli, tilli, maustepippurit, laakerinlehdet ja valkosipuli Universal Jar 3 l – Säilöntä -astiaan ja lisää tomaatit. Älä täytä astiaa kaulaa viipaleiksi.

  4. Valmista liemi keittämällä vettä korkealla lämmöllä n. 5–8 min. Lisää sokeri ja suola. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Lisää etikka ja sekoita

  5.  Anna liemen jäähtyä 5 min ja kaada se tomaattien päälle. Täytä astia nesteellä kaulaan asti.

  6. Anna seistä 10 min, jotta neste jakautuu tasaisesti aineksille. Kaada tarvittaessa lisää nestettä kaulaan asti ja sulje astia kannella, jossa on sisäänrakennettu venttiili.

  7.  Säilytä astiaa pystyssä viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta. Sisältö on käyttövalmis 2–3 viikon kuluttua.

  8. Avaamisen jälkeen astiaa säilytetään pystyasennossa jääkaapissa, ja sisältö on käytettävä 20 päivän kuluessa.

TIP:

Koska rakenne voimuuttua säilön nänaikana, on suositeltavaa käyttää kiinteitä tai hieman raakoja tomaatteja.

 
Top