Säilötyt Tomaatit
Valmistus
Valmistusaineet
10 henkilölle
- 1.8 kg luumutomaatteja* ilman siemeniä
- 1/2 sipuli kuorittuna (n. 75 g)
- 30 g tuoretta tilliä
- 4 kokonaista maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- 2 kuorittua valkosipulinkynttä
- Liemi
- 1.5 l vettä
- 55 g sokeria
- 75 g karkeaa merisuolaa (n. 4 tl)
- 1.75 dl etikkaa (happopitoisuus 7 %)
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
10 minuuttiaTekeytymisaika
10 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Pese tomaatit ja sipuli.
-
Poista tomaateista siemenet. Puolita sipuli ja leikkaa ohuiksi puolirenkaiksi.
-
Laita sipuli, tilli, maustepippurit, laakerinlehdet ja valkosipuli Universal Jar 3 l – Säilöntä -astiaan ja lisää tomaatit. Älä täytä astiaa kaulaa viipaleiksi.
-
Valmista liemi keittämällä vettä korkealla lämmöllä n. 5–8 min. Lisää sokeri ja suola. Sekoita, kunnes ne ovat liuenneet. Lisää etikka ja sekoita
-
Anna liemen jäähtyä 5 min ja kaada se tomaattien päälle. Täytä astia nesteellä kaulaan asti.
-
Anna seistä 10 min, jotta neste jakautuu tasaisesti aineksille. Kaada tarvittaessa lisää nestettä kaulaan asti ja sulje astia kannella, jossa on sisäänrakennettu venttiili.
-
Säilytä astiaa pystyssä viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta. Sisältö on käyttövalmis 2–3 viikon kuluttua.
-
Avaamisen jälkeen astiaa säilytetään pystyasennossa jääkaapissa, ja sisältö on käytettävä 20 päivän kuluessa.
TIP:
Koska rakenne voimuuttua säilön nänaikana, on suositeltavaa käyttää kiinteitä tai hieman raakoja tomaatteja.