Perunakroketit
Valmistus
Valmistusaineet
18 henkilölle
- 550 g kuorittuja perunoita
- 1/2 dl vettä
- 1 rkl voita
- 1 rkl kananmuna
- 1.5 rkl jauhoja
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl pippuria
- Paneroint
- 1 kananmuna
- 1 maitoa
- 50 g korppujauhoja
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
5 minuuttiaTekeytymisaika
5 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Kuori perunat Yleiskuorijalla ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi U-series Yleisveitsellä. Laita ne MicroCook 2,25 l:aan, lisää vesi, laita kansi päälle ja kypsennä mikrossa 15 minuuttia 900 watin teholla. Anna perunoiden tekeytyä 5 minuuttia.
-
Kaada tarvittaessa ylimääräinen vesi perunoista ja laita perunat Ultimate Vatkauskulhoon 3,5 l. Hienonna ne Sosenuijalla, lisää voi ja kääntele Kaapimella. Lisää kananmuna, jauhot, suola ja pippuri ja sekoita tasaiseksi muusiksi
-
Aseta paikoilleen Press n' Make tylla (pyöreä 2,2 cm) ja Press n' Make leikkuri sen eteen. Aseta Press n' Make Leivinalusta alle ja täytä muusi siihen. Poista leikkuri ja painele muusia Sosenuijalla.
-
Leikkaa rullat leikkurilla sopiviksi paloiksi ja kasta ne vatkattuun kananmunaan ja maitoon. Kääntele lopuksi korppujauhoissa ja paista ne kullanruskeiksi runsaassa öljyssä.
Vinkki:
Valmista muusi etukäteen ja säilytä sitä jääkaapissa, kunnes on aika paistaa kroketit