Pesto
Valmistus
Valmistusaineet
1 henkilölle
- 10 g tuoretta basilikaa
- 50-75 g parmesaanijuustoa
- 30–40 g pinjansiemeniä (halutessasi kevyesti paahdettuina)
- 1–2 isoa valkosipulinkynttä
- 1–1 ½ dl oliiviöljyä
- Karkeaa suolaa (mukauta määrä parmesaanin suolaisuuden mukaan)
- Pippuria tai sitruunapippuria (valinnainen)
- Vajaa puolikkaan sitruunan mehu (valinnainen)
Esivalmistelut
10 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Huuhtele basilikan lehdet, anna niiden valua ja laita ne Yrttileikkuriin.
-
Höylää ohuita parmesaaniviipaleita Yleiskuorijalla basilikanlehtien päälle. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja 1–2 valkosipulinkynttä. Aseta kansi paikoilleen ja hienonna. Kaavi sisäpuolen reunat Pienellä Kaapimella.
-
Lisää öljyä vähitellen, kunnes seoksen koostumus on sopiva (yhteensä noin 1–1 ½ dl oliiviöljyä). Aloita lisäämällä ensin vain pieni määrä öljyä. On paljon helpompaa tarvittaessa lisätä.
-
Mausta suolalla ja halutessasi sitruunamehulla ja/tai sitruunapippurilla.
Valmistettu: SuperSonic Chopper Pieni, Yleiskuorijalla ja Pienellä Kaapimella.