Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Takaisin tuloksiin

Pesto

  • Tupperware Pesto

Valmistus

Valmistusaineet

1 henkilölle

  • 10 g tuoretta basilikaa
  • 50-75 g parmesaanijuustoa
  • 30–40 g pinjansiemeniä (halutessasi kevyesti paahdettuina)
  • 1–2 isoa valkosipulinkynttä
  • 1–1 ½ dl oliiviöljyä
  • Karkeaa suolaa (mukauta määrä parmesaanin suolaisuuden mukaan)
  • Pippuria tai sitruunapippuria (valinnainen)
  • Vajaa puolikkaan sitruunan mehu (valinnainen)

Esivalmistelut

10 minuuttia

Vaikeusaste

Helppo




Valmistus

  1. Huuhtele basilikan lehdet, anna niiden valua ja laita ne Yrttileikkuriin.

  2. Höylää ohuita parmesaaniviipaleita Yleiskuorijalla basilikanlehtien päälle. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja 1–2 valkosipulinkynttä. Aseta kansi paikoilleen ja hienonna. Kaavi sisäpuolen reunat Pienellä Kaapimella.

  3. Lisää öljyä vähitellen, kunnes seoksen koostumus on sopiva (yhteensä noin 1–1 ½ dl oliiviöljyä). Aloita lisäämällä ensin vain pieni määrä öljyä. On paljon helpompaa tarvittaessa lisätä.

  4. Mausta suolalla ja halutessasi sitruunamehulla ja/tai sitruunapippurilla.

Valmistettu: SuperSonic Chopper Pieni, Yleiskuorijalla ja Pienellä Kaapimella.

 
Top