Chili Lime Bataattiranskalaiset
Valmistus
Valmistusaineet
2 henkilölle
- 1 iso bataatti
- 15 ml oliiviöljyä (± 1 rkl)
- 1 limetti (kuoret ja mehu)
- 5 ml chilijauhetta (±1 tl)
- 5 ml valkosipulijauhetta (± 1 tl)
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- 15 ml tuoretta hienonnettua korianteria (±1 rkl)
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
28 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Harjaa bataatit ja kuori ne halutessasi. Leikkaa bataatit pituussuunnassa puoliksi. Käännä puolikkaat leikkauspuoli alaspäin leikkuulaudalle ja leikkaa sitten molemmat puolikkaat pituussuunnassa 0,6 cm leveiksi suikaleiksi.*
-
Käännä suikaleet kyljelleen ja leikkaa jokainen 0,6 cm:n tikuiksi. Jos tikut ovat pitkiä, leikkaa ne puoliksi poikki niin, että perunat ovat noin 7,5-10 cm pituisia. Siirrä ranskalaiset isoon kulhoon.
-
Kääntele ranskalaisia oliiviöljyssä, kunnes öljy on tarttunut niihin hyvin. Lisää limen mehu ja kuoret, chilijauhe, valkosipulijauhe, suola ja pippuri ja kääntele uudelleen, kunnes mausteet ovat tarttuneet hyvin.
-
Esilämmitä Airfryer 3 l 195 °C:een 5 minuutin ajan.
-
Valmista erissä. Lisää bataatit Airfryer -koriin yhtenä, tasaisena kerroksena ja varmista, että niiden ympärille jää runsaasti tilaa, jotta ilma pääsee kiertämään. Kypsennä 12-14 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat kullanruskeita ja rapeita, ravista koria kypsennysajan puolivälissä. Toista jäljellä olevien ranskalaisten kanssa.
-
Tarjoile lämpimänä, ripottele päälle hienonnettua korianteria.
VINKKI:
*Käytä MandoChefin pyöreän painikkeen asentoa 9, kolmiomaisen painikkeen asentoa 9, ja saat täydelliset perunat nopeasti ja helposti.