Tämän sivuston käyttöä jatkamalla hyväksyt evästeet. Niiden avulla tarjoamme vierailutilastoja, helpotamme vuorovaikutusta sosiaalisen median verkostojen kanssa ja tarjoamme kohdistettua, sinua kiinnostavaa sisältöä.  Lisätietoja evästeistä ja niiden asetuksista on tietosuojakäytännössä.

Salaatit
Takaisin tuloksiin

Säilötyt paprikat

  • Tupperware Säilötyt paprikat

Valmistus

Valmistusaineet

10 henkilölle

  • 3.5 kg punaisia paprikoita*
  • 6 kuorittua valkosipulinkynttä
  • SUOLALIEMI:
  • 6 dl vettä
  • 6 dl etikkaa (happopitoisuus 7 %)
  • 575 g sokeria
  • 20 g karkeaa merisuolaa (n. 4 tl)

Esivalmistelut

10 minuuttia

Valmistus

12 minuuttia

Tekeytymisaika

15 minuuttia

Vaikeusaste

Helppo




Valmistus

  1. Pese paprikat ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.

  2. Valmista liemi keittämällä vettä ja etikkaa korkealla lämmöllä n. 5–8 min. Lisää suola ja sokeri ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet.

  3. Laita paprikat suolaliemeen ja keitä n. 2 min tai kunnes ne ovat pehmeitä.

  4. Laita valkosipulinkynnet Universal Jar 3 l säilöntäastiaan.

  5. Ota paprikat kattilasta Syvällä Reikäkauhalla ja laita ne säilöntäastiaan. Astiaa ei saa täyttää kaulaa korkeammalle.

  6. Anna liemen jäähtyä 5 min ja kaada se paprikoiden päälle. Täytä astia nesteellä kaulaan asti.

  7. Anna seistä 10 min, jotta neste jakautuu tasaisesti aineksille. Kaada tarvittaessa lisää nestettä kaulaan asti ja sulje astia kannella, jossa on sisäänrakennettu venttiili.

  8. Säilytä astiaa pystyasennossa viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta. Paprikat ovat valmiita 2–3 viikon kuluttua.

*Jos pidät mausteisesta ruoasta, resepti sopii myös chileille.

  • Avaamisen jälkeen astiaa on säilytettävä pystyasennossa jääkaapissa, ja sisältö on käytettävä 20 päivän kuluessa.
  • Avaamattomat astiat säilyvät viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta.
  • Säilyvyys voi vaihdella käytettyjen vihannesten ja valmistuksessa noudatettujen hygieniatoimien mukaan.
 
Top