Säilötyt paprikat
Valmistus
Valmistusaineet
10 henkilölle
- 3.5 kg punaisia paprikoita*
- 6 kuorittua valkosipulinkynttä
- SUOLALIEMI:
- 6 dl vettä
- 6 dl etikkaa (happopitoisuus 7 %)
- 575 g sokeria
- 20 g karkeaa merisuolaa (n. 4 tl)
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaTekeytymisaika
15 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Pese paprikat ja leikkaa ne neljään osaan. Poista siemenkodat ja siemenet. Leikkaa paprikat ohuiksi suikaleiksi.
-
Valmista liemi keittämällä vettä ja etikkaa korkealla lämmöllä n. 5–8 min. Lisää suola ja sokeri ja sekoita, kunnes ne ovat liuenneet.
-
Laita paprikat suolaliemeen ja keitä n. 2 min tai kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Laita valkosipulinkynnet Universal Jar 3 l säilöntäastiaan.
-
Ota paprikat kattilasta Syvällä Reikäkauhalla ja laita ne säilöntäastiaan. Astiaa ei saa täyttää kaulaa korkeammalle.
-
Anna liemen jäähtyä 5 min ja kaada se paprikoiden päälle. Täytä astia nesteellä kaulaan asti.
-
Anna seistä 10 min, jotta neste jakautuu tasaisesti aineksille. Kaada tarvittaessa lisää nestettä kaulaan asti ja sulje astia kannella, jossa on sisäänrakennettu venttiili.
-
Säilytä astiaa pystyasennossa viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta. Paprikat ovat valmiita 2–3 viikon kuluttua.
*Jos pidät mausteisesta ruoasta, resepti sopii myös chileille.
- Avaamisen jälkeen astiaa on säilytettävä pystyasennossa jääkaapissa, ja sisältö on käytettävä 20 päivän kuluessa.
- Avaamattomat astiat säilyvät viileässä, pimeässä paikassa enintään 6 kuukautta.
- Säilyvyys voi vaihdella käytettyjen vihannesten ja valmistuksessa noudatettujen hygieniatoimien mukaan.