Focaccia - Perunalla ja rosmariinilla.
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- 2 dl haaleaa vettä
- 1/2 tl suolaa
- 15 g hiivaa
- 350 g vehnäjauhoja
- Täyte
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 tuoretta rosmariininoksaa
- 1.5 tl hiutalesuolaa
- 1 peruna MandoJuniorilla ohuiksi viipaleiksi leikattuna
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
30 minuuttiaTekeytymisaika
40 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Sekoita hiiva haaleaan veteen Ultimate Vatkauskulhossa 3,5 l ja lisää suola.
-
Lisää jauhoja vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Laita kansi päälle, suhauta se ja aseta taikina nousemaan. Laita kulho lämpimään veteen. Kansi poksahtaa ylös, kun taikina on noussut. Se kestää noin. 20-30 min.
-
Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä kiertoilmauuni 200 asteeseen. Aseta Silikonivuoka Suorakulmainen kylmälle ritilälle.
-
Vaivaa taikina nopeasti ja levitä se vuokaan.
-
Tee taikinaan syviä reikiä kahdella sormella. Voitele taikina oliiviöljyllä, jaa perunaviipaleet ja rosmariininoksat reikiin ja ripottele pinnalle hiutalesuolaa.
-
Paista uunin keskitasolla noin 30 min 200 asteessa.
-
Anna focaccian jäähtyä vuoassa noin 10 min, ennen kuin nostat sen pois. Tarjoa lämpimänä esimerkiksi lasagnen kanssa tai tapaksena.