Pavlova mascarponevaahdolla & passionhedelmätahnalla
Valmistus
Valmistusaineet
10 hengelle
- Pavlova
- 6 munanvalkuaista, huoneenlämpöisinä
- 300 g sokeria
- 2 tl maissitärkkelystä
- 1.5 tl valkoviinietikkaa
- Passionhedelmätahna
- 6 munankeltuaista
- 140 g sokeria
- 125 g voita
- 1 sitruuna, mehu ja kuori
- 170 g passionhedelmäsosetta
- Mascarponevaahto
- 500 g mascarpone-juustoa
- 1.2 l kuohukermaa
- 1 vaniljatangon siemenet
- 125 g vadelmia
- 2 rkl tomusokeria
- Tarjoiluehdotus
- Tuoreita marjoja
- Tummaa suklaata
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
105 minuuttiaTekeytymisaika
1Vaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Esilämmitä uuni 120 asteeseen.
-
Lisää 3 munanvalkuaista EZ Speedyyn, ja vispaa ne kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen 150 g sokeria samalla vispaten.
-
Lisää 1 tl maissitärkkelystä ja vispaa se vaahdon sekaan.
-
Lisää puolet etikasta suppilon läpi ja vispaa, kunnes seos on kiinteä ja kiiltävä. Jaa massa Silikoni reunuksellisen Leivinalustan päälle ja muotoile marengit.
-
Toista vaiheet 2-4 muiden pavlovan ainesten kanssa ja saat kaksi leivinalustallista marenkeja.
-
Paista 1 tunti 45 minuuttia. Katkaise virta uunista ja anna sen jäähtyä (vähintään tunnin ajan), ennen kuin avaat uunin.
-
Sekoita sillä välin passionhedelmätahnan ainekset MicroCook Kannussa 1 l. Lämmitä ainekset mikroaaltouunissa 600 watin teholla 5 minuuttia, ja vispaa samalla minuutin välein.
-
Vispaa puolet mascarpone-juustosta, kuohukermasta ja vaniljansiemenistä puhtaassa EZ Speedyssä, kunnes seos on jäykkä ja paksu. Nosta seos kulhoon ja toista sama ainesten toisella puolikkaalla.
-
Survo vadelmat ja tomusokeri, ja sekoita ne käännellen vaahtoseokseen.
-
Kokoa pavlova: Ota yksi marenkipohja, levitä puolet mascarponevaahdosta, marjoista ja passionhedelmätahnasta pohjan päälle. Aseta toinen marenkipohja niiden päälle ja levitä sen päälle loput vaahdosta, marjoista ja passionhedelmätahnasta. Koristele hienonnetulla suklaalla.