Mini croissantit kinkulla ja juustolla
Valmistus
Valmistusaineet
16 kpl
- 1 voitaikina
- 1 munankeltuainen
- 15 ml maitoa
- 3 siivua kinkkua
- 30 g juustoa, esim. gruyère
- Vettä croissantien sulkemiseen
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Esilämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Taivuta taikina Croissant Makerin päälle ja kaulitse taikina Yleiskaulimella, ja leikkaa siitä kolmioita.
-
Leikkaa Croissant Maker -lusikalla pois ylijäänyt taikina reunalta.
-
Laita hieman vettä jokaisen kolmion kärkeen, jotta ne on helppo sulkea sen jälkeen, kun ne on täytetty.
-
Levitä Croissant Maker -lusikalla yksi lusikallinen täytettä jokaiseen kolmioon.
-
Nosta taikinaa varoen kolmion leveältä reunalta ja rullaa kohti kärkeä. Mitä tiiviimmäksi se rullataan, sitä parempi on lopputulos. Toista sama muiden kolmioiden kanssa.
-
Aseta croissantit Silikoni reunukselliselle Leivinalustalle. Sijoita ne tasaisesti leivinalustalle, koska ne kohoavat paistuessaan.
-
Voitele croissantit munankeltuaisella Pullasudin avulla.
-
Paista croissantit uunissa, 10-12 min.