Itse tehty jogurtti
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- 8.5 dl täysmaitoa
- 150 g Bulgarian jogurttia (*)
Esivalmistelut
5 minuuttiaValmistus
720 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Aseta kuusi Juomamukia Yoghurt Makeriin.
-
Kuumenna maito lähes kiehumispisteeseen.
-
Kun maito on lämmennyt, anna sen jäähtyä 40 asteeseen. Lisää vasta sitten jogurtti ja sekoita, kunnes se on hyvin sekoittunut.
-
Kaada seos kuuteen 6 Juomamukiin ja aseta kansi päälle.
-
Valuta hanasta erittäin kuumaa vettä Yoghurt Makeriin, anna veden nousta Juomamukien väliin, kunnes se on kohonnut 2 cm päähän Yoghurt Makerin yläosasta.
-
Peitä Yoghurt Maker ja anna sen olla 6 – 12 tuntia huoneenlämmössä.
-
Ota sen jälkeen jokainen Juomamuki Yoghurt Makerista ja säilytä jääkaapissa tarjoiluun saakka.
*Vinkki: Itse tehdyn jogurtin valmistamiseen tarvitaan aktiivinen jogurttijuuri (mielellään pastöroimatonta). Seuraavalla kerralla voit käyttää jogurttia, jonka olet itse tehnyt Yoghurt Makerilla. Voit käyttää itsetehdyn jogurtin juurena kolme kertaa.