Teehöyrytettyä turskaa ja vihanneksia
Valmistus
Valmistusaineet
6 henkilölle
- 3 ohutta porkkanaa
- 12 kevätsipulia
- 12 g savustettua mustaa teetä (tai Earl Greytä)
- 1 tl merisuolaa
- 600 g paksua tuoretta turskafilettä
- 1 nippu retiisejä
- pippuria
- oliiviöljyä (tarjoiluun)
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaTekeytymisaika
5 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Kaada Micro Urban Largen pohjaosaan 4 dl vettä ja 10 g mustaa teetä.
-
Puhdista ja huuhtele porkkanat ja sipulit. Leikkaa porkkanoista spagettinauhaa Handy Spiralizerilla. Puolita sipulit pitkittäin ja laita ne korkeaan siivilään.
-
Hienonna 2 g mustaa teetä SuperSonic Chopper Pieni. Poista teräosa ja lisää teehen merisuola. Leikkaa turskafile kuuteen palaan, hiero siihen seosta ja laita palat Micro Urban Largen matalaan siiviläosaan.
-
Pinoa molemmat siivilät pohjaosan päälle, laita kansi päälle ja kypsennä mikroaaltouunissa 12 minuuttia 900 watin teholla. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
-
Viipaloi retiisit Speedy Mandolla.
-
Tarjoa turska höyrytettyjen kasvisten ja viipaloitujen retiisien kanssa. Mausta pippurilla ja ripottele päälle oliiviöljyä.