Vadelmilla ja kermavaahdolla koristeltu täytekakku
Valmistus
Valmistusaineet
8 henkilölle
- 3 POHJAA
- 300 g vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 1.5 tl suolaa
- 165 g voita (sulatettuna)
- 1.8 dl auringonkukkaöljyä
- 270 g sokeria
- 3 kananmunaa
- 3 tl vaniljasokeria
- 2.7 dl maitoa
- Punaista elintarvikeväriä
- KUORRUTUS
- 2.5 dl kuohukermaa
- 25 g tomusokeria
- Vadelmia koristeluun
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
18 minuuttiaTekeytymisaika
10 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Poista uuniritilä uunista ja esilämmitä uuni 180 asteeseen (ilman kiertoilmaa). Laita EZ Speedyyn voi, öljy ja sokeri ja vatkaa nopeudella 1. Lisää joukkoon kananmunat ja vaniljasokeri ja vatkaa uudelleen.
-
Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola Junior Vatkauskulhossa 3 l. Lisää puolet EZ Speedyyn ja vatkaa nopeudella 2.
-
Lisää joukkoon loputkin jauhot. Kiinnitä kanteen suppilo ja valuta joukkoon maito. Vatkaa nopeudella 2, kunnes taikina on tasaista.
-
Jaa taikina kolmeen kulhoon ja lisää kuhunkin kulhoon eri määrä elintarvikeväriä, jotta kukin taikina poikkeaa väriltään toisista. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
-
Aseta kolme Pientä Pyöreää Silikonivuokaa kylmälle uuniritilälle. Jaa taikina vuokiin.
-
Paista pohjia uunissa 18–20 minuuttia ja anna niiden tekeytyä 10 minuuttia ennen kuin irrotat kakut vuoista.
-
KUORRUTUS:
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi EZ Speedyllä nopeudella 1. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa vielä muutama sekunti. Jaa kermavaahto jäähtyneiden kakkupohjien päälle Pienen Kaapimen avulla. Kokoa täytekakku ja koristele se vadelmilla.