Peruna-suklaamuffinit
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
- 6 muffinin valmistusaineet
- 140 g perunaa
- ½ dl vettä
- 40 g pehmeää voita
- 1 ½ dl tomusokeria
- 2 kananmunaa
- 70 g (noin 1½ dl) hasselpähkinäjauhoa
- 1 rkl. kaakaota
- ½ dl jauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
- 2 rkl. maitoa
- 40 g tummaa suklaata
- 25 g hasselpähkinärouhetta
- 2 tl vaniljasokeria
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
30 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
Ota ritilä uunista, aseta sen päälle Silikoni reunuksellinen Leivinalusta ja kuumenna uuni 180 asteeseen.
Kuori ja paloittele perunat.
Laita vesi ja perunat MicroCook Kannuun 1 l, sulje kansi ja kypsennä 6–7 minuuttia 600 watin teholla. Anna tekeytyä 5 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta perunat Sosenuijalla.
Vatkaa voi ja tomusokeri ExtraChefin vispiläosalla. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää perunat, hasselpähkinäjauhe, kaakao, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita uudelleen.
Sulata suklaa maidon joukkoon MicroCook Kannussa 1 l. Sopiva aika on puoli minuuttia 600 watin teholla. Nostele seos varovasti taikinan joukkoon ja kaada taikina Silikoni Kuppikakkuvuokaan.
Sirottele päälle hasselpähkinöitä ja vaniljasokeria ja paista 30 minuuttia.
Vinkki:
Tarjoile lisänä vaniljasokerilla maustettua kreikkalaista jogurttia.