Marengit
Valmistus
Valmistusaineet
1 pellillinen
- 3 munanvalkuaista
- 1.75 dl sokeria
- Koristele mielikuvituksesi mukaan
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
60 minuuttiaTekeytymisaika
15 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä uuni 100 asteeseen.
-
Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi EZ Speedyllä vaihteella 1.
-
Lisää ensiksi 3 tl sokeria ja vatkaa hyvin.
-
Lisää loput sokerista, vaihda vaihteelle 2 ja vatkaa kunnes massa on tasainen.
-
Huuhtele Silikoni reunuksellinen Leivinalusta kylmällä vedellä ja laita se kylmälle uuniritilälle.
-
Siirrä massa Kaapimen avulla Pursottimeen. Pursota marengit leivinalustalle.
-
Paista noin 60 min 100 asteessa. Paistoaika riippuu marenkien koosta ja siitä, kuinka pehmeiksi/rapeiksi ne haluat. Tarkkaile, että väri ei muutu liidunvalkoisesta ruskeaksi, koska silloin on vaarana että ne paistuvat liikaa.
-
Kun marengit ovat kuivuneet, koristele ne mielikuvituksesi mukaan.