Gazpacho-keitto
Valmistus
Valmistusaineet
- 500 g tomaatteja
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g punaisia paprikoita
- 10 basilikan lehteä
- 1/2 dl valkoviinietikkaa
- 3/4 dl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
Esivalmistelut
10 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Poista tomaateista ja valkosipulista kuoret. Kuori myös paprikat ja poista siemenet.
-
Pilko ensin paprikat, basilika ja valkosipuli ExtraChefissä. Lisää tomaatit ja jatka vielä pilkkomista.
-
Lisää joukkoon viinietikka, suola sekä pippuri ja pilko vielä hetki. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, lisää hieman vettä.
-
Anna keiton jäähtyä jääkaapissa - tai pakastimessa, jos sinulla on kiire - ja tarjoile se jääkylmänä joko kulhoista lusikan kanssa tai terveellisinä shotteina shottilaseista.
VINKKI! Älä heitä kasvisten kuoria pois – voit pakastaa ne ja käyttää pataruoissa.