Parmesaani-, kesäkurpitsa- ja oliivitikkarit
Valmistus
Valmistusaineet
24 minikupolia
- Juustotikkarit
- 50 g parmesaanijuustoa
- 4 rkl mantelijauhetta
- 2 rkl öljyä
- 4 tl vehnäjauhoja
- 2 valkuaista
- suolaa ja pippuria
- Kesäkurpitsatikkarit
- 40 g kesäkurpitsaa
- 20 g juustoa (Emmentalia tai muuta kovaa juustoa)
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 kananmuna
- 50 ml vehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- Oliivitikkarit
- 30 g mustia kivettömiä oliiveja
- 1 kananmuna
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl maitoa
- 50 ml vehnäjauhoja
- 10 g parmesaanijuustoa
- suolaa ja pippuria
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
13 minuuttiaTekeytymisaika
5 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Nosta uunipelti pois uunista ja esilämmitä uuni 190 °C kiertoilma.
-
Laita kaikki valitun reseptin ainesosat Yrttileikkuriin, annetussa järjestyksessä. Sekoita kunnes seos on tasainen.
-
Aseta Silikoni Mini Kupolivuoka kylmälle uunipellille, ja jaa seos tasaisesti 24 koloon.
-
Paista juusto-minikupoleita noin 10 min ja kesäkurpitsa- sekä oliivi-minikupoleita noin 13 min.
-
Anna tekeytyä 5 min, ennen kuin irrotat vuoasta.
-
Laitaa minikupoli varrastikkuihin. Vaihtele eri täytevaihtoehdoilla kootessasi vartaita.
Tee ikiomat suolaiset tikkarisi näiden nopeiden ja helppojen reseptien avulla. Voit valita kolmesta mausta, ja niiden valmistamiseen kuluu vain 30 minuuttia. Suolaiset tikkarit ovat hyvä pikkunaposteltava juhliin, mutta ne sopivat myös lounasherkuiksi. Sujauta muutama Tupperwaren suosikkieväsrasiaai, ja olet valmiina lähtöön.
Näin valmistat suolaiset tikkarit kolmena herkullisena makuvaihtoehtona. Kukin resepti riittää noin 24 kpl valmistukseen.
Ammattilaisen neuvo: Voit maustaa juusto-, kesäkurpitsa- tai oliivitikkareitasi lisäämällä 1 ml paprikajauhetta, 2 ml kuivattua timjamia tai 1 ml jauhettua kuminaa taikinaan.
Jos olet makean ystävä, katso reseptimme “Suklaa-kookostikkarit” ja “Hunajatikkarit”.