Makeat ja rapeat hunajatikkarit
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- Taikinaan
- 30 g voita
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- Täytteeseen
- 15 g pinjansiemeniä, manteleita tai pistaasipähkinöitä
- 1 rkl ruokalusikallinen hunajaa
- 12 puista varrasta
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
16 minuuttiaTekeytymisaika
10 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Nosta uunipelti pois uunista ja esilämmitä uuni 150 °C kiertoilma. Laita voi MicroCook Kannuun 1 l, laita kansi päälle ja sulata mikroaaltouunissa 40 sekunnin ajan 360 watin teholla. Anna tekeytyä noin 30 sekuntia.
-
Lisää 2 tl hunajaa, jauhot, kananmuna ja sekoita Muovisella Vispilällä. Laita Silikoni Mini Kupolivuoka kylmälle uunipellille, ja jaa seos tasaisesti 24 koloon.
-
Paista uunissa noin 15 min, anna tekeytyä 10 min ennen kuin irrotat vuoasta.
-
Silppua pinjansiemenet Yrttileikkurissa. Poista teräosa ja lisää 1 tl hunajaa ja sekoita Pienellä Kaapimella. Kokoa kupolit seoksen avulla ja laita puisiin vartaisiin.
Pehmeä taikinapallo makealla ja rapealla täytteellä... Eikö kuulostakin siltä taivaalliselta makunautinnolta, jota suusi on kaivannut? Paista Silikoni Mini Kupolivuoassa ja yllätä kaikki näillä pienillä makeilla hunajatikkareilla!
Vai haluaisitko jotain vähän suolaisempaa? Katso sitten nämä kolme suolaista muunnelmaa minikupoli-tikkareista.