Kesäkurpitsaspagetti + nopea jauhelihakastike
Valmistus
Valmistusaineet
3 annosta
- Kesäkurpitsaspagetti
- 700 g kesäkurpitsaa
- 4 dl vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
- Suolaa ja pippuria
- Nopea jauhelihakastike
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 rkl kuivattuja yrttejä (timjamia, oreganoa)
- 250 g jauhelihaa
- 1 tl sokeria
- 1 tölkki (n. 400 g) tomaattimurskaa
- Parmesaaniraastetta tarjoiluun
Esivalmistelut
20 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaTekeytymisaika
5 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Kesäkurpitsaspagetti
Valmista kesäkurpitsasta FusionMaster Spiraali Spagettiosalla tai Handy Spiralizer ohutta spagettia. -
Mittaa 4 dl vettä Micro Urban Largen isoon astiaan. Laita kesäkurpitsaspagetit isoon lävikköön ja nosta lävikkö ison astian päälle ja sulje kannella. Valmista mikroaaltouunissa 9-12 min 900 watin teholla (9 min al dente, 12 min pehmeämmäksi).
-
Nosta kansi pois, irrota iso lävikkö astiasta ja anna ruoan tekeytyä 5 minuuttia.
-
Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä.
-
Tarjoile spagetti esimerkiksi jauhelihakastikkeen ja parmesaaniraasteen kanssa.
-
Nopea jauhelihakastike
Silppua sipuli ja valkosipuli hienoksi Yrttileikkurissa. -
Sekoita sipulisilppu öljyn kanssa MicroCook Kannussa 1 l, laita kansi päälle ja valmista mikroaaltouunissa 3 min 600 watin teholla.
-
Lisää loput valmistusaineet kannuun. Sekoita hyvin Vispilällä.
-
Laita kansi päälle ja valmista 4,5 min 600 watin teholla, sekoita ja jatka valmistamista 4,5 minuuttia.
Vinkki: Voit myös tehdä tagliatellea (Tagliatelle-osalla), mutta pidennä siinä tapauksessa keittoaikaa 2 minuutilla.