Suklaa-kookostikkarit
Valmistus
Valmistusaineet
4 henkilölle
- 25 g tummaa suklaata
- 50 g kookosjauhoa
- 50 g mascarpone-juustoa
- 25 g sokeria
- 25 g tummaa suklaata puolikkaiden kiinnittämiseen
- 12 ruoanlaittoon tarkoitettua puuvarrasta
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
2 minuuttiaTekeytymisaika
30 minuuttiaVaikeusaste
HelppoValmistus
-
Ota mascarpone jääkapista ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi.
-
Murra 25 g tummaa suklaata pienemmiksi paloiksi ja laita palat MicroCook Kannuun 1 l. Laita kansi päälle ja lämmitä mikroaaltouunissa 1 minuutin ajan 360 watin teholla. Sekoita ja lämmitä mikroaaltouunissa vielä 45 sekuntia. Anna suklaan tekeytyä yhden minuutin ajan, sekoita suklaata, kunnes se on sulanut kokonaan. Tarpeen vaatiessa voit laittaa suklaan mikroaaltouuniin vielä 20 sekunniksi.
-
Lisää joukkoon kookosjauho, mascarpone ja sokeri. Sekoita heti Kaapimella, kunnes seos on tasaista.
-
Aseta Silikoni Mini Kupolivuoka FreezerSmart Matalaan 2,25 l ja jaa seos vuoan 24 syvennykseen. Painele varovasti teelusikan kääntöpuolella ja jäähdytä pakastimessa 30 minuuttia tai jääkaapissa 2 tuntia.
-
Sulata 20 g suklaata (katso kohta 1) ja yhdistä kaksi puolikasta palloa kokonaiseksi palloksi sulatetun suklaan avulla. Aseta pallot puutikkuihin.
Tummaa suklaata sekoitettuna kookospähkinän trooppiseen makuun ja raikkaaseen mascarponeen – se on yhdistelmä, joka poksahtaa! Joko seuraaviin juhliisi tai helpoksi iltapäivän välipalaksi - nämä suklaa-kookostikkarit ovat täydellisiä kumpaankin tilanteeseen, ja tarvitset vain 5 ainesosaa.