Kesäkurpitsapizza
Valmistus
Valmistusaineet
2 henkilölle
- Taikina
- 1,2 dl kädenlämpöistä vettä n.
- 20 g tuorehiivaa tai 5 g kuivahiivaa
- 3,75 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- Täytteeksi
- 100 g parmesaanijuustoa
- 1 kesäkurpitsaa
- 75 g Prosciuttoa (kinkkua) ohuina siivuina
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0,75 dl tomaattikastiketta
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
20 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Kaada Junior Vatkauskulhoon 3 l vesi ja lisää hiiva sekoittaen, kunnes se on täysin liuennut. Lisää oliiviöljy, sokeri, suola sekä jauhot, ja sekoita Kaapimella. Alusta taikina lopuksi käsin, kunnes se on sileä ja kimmoisa.
-
Täytä tiskiallas puoliväliin noin. 37 °C vedellä, laita kansi päälle Junior Vatkauskulhoon ja laita kulho veteen, anna taikinan kohota, kun valmistat täytteen.
-
Vuole parmesaanista lastuja Yleiskuorijalla.
-
Aseta tasainen teräosa FusionMaster Spiraaliin ja raasta kesäkurpitsa Satelliitti 2 l kulhoon.
-
Revi Prosciutto-siivut palasiksi ja lisää ne kesäkurpitsakierteiden joukkoon. Lisää oliiviöljy sekä puolet parmesaanilastuista ja sekoita varovasti.
-
Poista uunipelti ja lämmitä uuni 220 °C:een ilman kiertoilmaa.
-
Alusta taikinaa uudelleen noin 30 sekuntia ja sirottele päälle kevyesti jauhoa.
-
Kaulitse taikina Yleiskaulimella Leivinalustalla suorakulmion malliseksi, UltraPro Suorakulmaisen 3,3 l kannen kokoiseksi.
-
Laita taikina UltraPron 3,3 l kannelle ja nosta kylmän uunipellin päälle.
-
Levitä tomaattikastike taikinalle ja ripottele päälle kesäkurpitsakierresekoitus ja jäljellä olevat parmesaanilastut.
-
Aseta uunipelti uunin alimmalle tasolle ja paista n. 20 min ajan.