Grissini-leipätikut
Valmistus
Valmistusaineet
- 5 henkilölle
Taikina:
- 2,67 dl vehnäjauhoja
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 50 g pehmeää voita
- 0,6 dl kylmää vettä
Koristelu (valitse taikinapaloille eri makuja):
- 1 tl seesaminsiemeniä
- 1 tl auringonkukansiemeniä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattuja yrttejä
- 1 tl juustoraastetta
Esivalmistelut
15 minuuttiaValmistus
12 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
1. Sekoitat jauhot parmesaaniraasteen ja sitruunankuoren kanssa Junior Vatkauskulhossa 3 l. Sekoita joukkoon pehmeä voi (pitää olla koostumukselta kuin majoneesia) ja vesi.
2. Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Nosta Silikoni reunuksellinen Leivinalusta kylmälle uuniritilälle.
3. Kokoa FusionMaster Lihamylly (Hieno reikälevy ja valkoinen välikappale) ja kiinnitä siihen Pikkuleipäosa keskisuurella reiällä.
4. Jaa taikina neljään osaan. Laita ensimmäinen taikinapala Suppiloon ja paina Syöttöpainimesta samalla kun pyörität Kahvaa.
5. Tee kaikista taikinapaloista samalla tavoin halutun pituisia tikkuja (6-8 cm). Pyöräytä tikut valitsemissasi koristeissa ja nosta leipätikut Leivinalustalle.
6. Paista 12 minuuttia uunin alaosassa.
7. Anna leipätikkujen jäähtyä, ennen kuin nostat ne alustalta.