Takaisin tuloksiin
Donitsit suklaakuorrutteella
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
Ainekset (12 donitsia)
Donitsit
3 1/3 dl vehnäjauhoja
1,6 dl sokeria
1 3/4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1,6 dl maitoa
1 1/3 tl sitruunamehua tai nestemäistä vaniljauutetta
1 iso kananmuna
2 rkl voita
Kuorrute
0,6 dl kuohukermaa
60 g tummia suklaahippuja
2 rkl siirappia
Koristeluun esim. pakastekuivattuja vadelmia tai strösseliä
Esivalmistelut
8 minuuttiaValmistus
9 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
Valmistus
Donitsit
- Lämmitä kiertoilmauuni 220 asteeseen ja nosta Silikoni Donitsivuoat kylmälle uuniritilälle.
- Sekoita keskenään jauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää kananmuna ja sekoita uudelleen.
- Sekoita MicroCook Kannussa 1 l maito, sitruunamehu ja voi. Nosta kansi päälle ja kuumenna mikroaaltouunissa 50 s 600 watin teholla. Sekoita huolellisesti Kaapimella ja lisää neste kuiva-aineiden joukkoon samalla sekoittaen, kunnes taikinasta tulee tasaista.
- Kaada taikina Silikoni Donitsivuokien syvennyksiin (taikinalle tulee jättää tilaa kohota, joten täytä vain puolilleen).
- Paista uunin alaosassa 7-12 min. Anna donitsien jäähtyä 10 min, ennen kuin irrotat ne vuoista.
Kuorrute
- Mittaa kerma, suklaahiput ja siirappi MicroCook kannuun 1 l ja kuumenna mikroaaltouunissa 50 s 600 watin teholla. Anna seoksen vetäytyä muutaman minuutin ajan ja sekoita tasaiseksi Kaapimella.
- Kuorruta donitsit kastamalla ne puoliksi kannussa ja koristele haluamillasi koristeilla/strösseleillä, ennen kuin suklaa ehtii kovettua. Tarjoile heti, sillä donitsit ovat parhaimmillaan uunituoreina.