Makeat Cannoli-tötteröt
Valmistus
Valmistusaineet
4 tötteröä
- Taikina
- 25 g voita
- 15 g mantelijauhoja
- 1 rkl sokeria
- 1.5 dl vehnäjauhoja
- 1 pieni kananmuna
- 1.5 tl Marsalaa, Amarettoa tai laimentamatonta mehua
- Täyte
- 200 g ricotta-juustoa
- 60 g sokeria
- 30 g suklaahiutaleita
- 1/4 tl vaniljauutetta
- Säilykehedelmiä tai pilkottuja pähkinöitä (hasselpähkinöitä, pistaasipähkinöitä...)
- Jäätelöä tai sorbettia
Esivalmistelut
30 minuuttiaValmistus
15 minuuttiaTekeytymisaika
5 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
-
Laita voi MicroCook Kannuun 1 l, nosta kansi päälle ja sulata mikroaaltouunissa minuutin ajan 360 watin teholla. Lisää mantelijauhot, sokeri, jauhot, kananmuna sekä Marsala tai Amaretto ja sekoita Sekoituskauhalla, kunnes taikina ei enää tartu kannun reunoihin.
-
Peitä liinalla ja nosta pakastimeen noin 30 minuutiksi.
-
Valuta ricotta-juusto Siivilässä. Purista ylimääräinen neste varovasti Sekoituskauhalla. Nosta uuniritilä pois uunista ja lämmitä uuni 180 asteeseen.
-
Jaa taikina neljään yhtä suureen pyörylään. Täytä Yleiskaulin kylmällä vedellä ja kauli yksi taikinapyörylöistä pyöreäksi levyksi, joka on halkaisijaltaan noin 10x15 cm. Asettele taikinalevy yhteen Cornet Party Setin tötteröistä. Valmista näin loputkin tötteröt.
-
Nosta tötteröt kylmälle uuniritilälle ja paista niitä uunissa noin 14-15 min. Anna niiden tekeytyä 5 min, ennen kuin irrotat ne muoteista. Anna jäähtyä kokonaan.
-
Sekoita kulhossa keskenään ricotta-juusto, sokeri, suklaahiutaleet ja vanilja.
-
Täytä paistetut tötteröt ricotta-seoksella ja sirottele päälle säilykehedelmiä tai pilkottuja pähkinöitä – ja tarjoile halutessa hyvän kermaisen jäätelön tai sorbetin kanssa.