Salade nicoise
Valmistus
Valmistusaineet
- 4 henkilölle
- 8 perunaa
- 200 g vihreitä papuja
- 2 prk tonnikalaa
- 1 salaatinkerä
- 2 punasipulia
- 20 mustaa tai vihreää oliivia
- 4 - 8 tomaattia
- 4 keitettyä kananmunaa
- Anjoviksia (voi jättää pois)
- Kastike:
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl. sitruunamehua
- 2 rkl. punaviinietikkaa
- 8 rkl. oliiviöljyä
- 1 rkl sinappia
- Suolaa ja pippuria
Esivalmistelut
10 minuuttiaValmistus
22 minuuttiaVaikeusaste
KeskivaikeaValmistus
Kaada MicroGourmet vesitarjottimelle 4 dl vettä, puolita perunat, laita ne MicroGourmet kulhoon, laita kansi päälle ja kypsennä 6 minuuttia. Ota astia mikroaaltouunista, laita pavut MicroGourmet lävikköön, laita kansi päälle ja kypsennä vielä 16 minuuttia. Anna tekeytyä 5 minuuttia.
Huuhtele salaatti ja linkoa se kuivaksi Spinning Chefissä. Yhdistä kulhossa kaikki salaattiainekset kananmunia lukuun ottamatta.
Hienonna persilja Yrttileikkurilla ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset Pikasekoittimessa 5 dl. Kaada kastike salaatin joukkoon ja koristele kananmunilla sekä halutessasi anjoviksilla. Tarjoa lisänä hyvää leipää.
Vinkki:
Anjovikset voi myös hienontaa ja lisätä salaatin joukkoon. Tonnikalan voi korvata broilerilla.